Ravnokar ste kupili novo pametno uro in na srečo ima zamenljive pasove. Če potrebujete pomoč pri izbiri prave vrste paščka za uro, vam bo ta vodnik prav prišel.

Ko želite izbrati nov pas za uro, je treba upoštevati različne dejavnike, kot so: namen uporabe, velikost, material, oblika in ne nazadnje kje kupiti ustrezen pas. Spodaj jih bomo razložili:

Namen uporabe:

Verjetno imate razlog, zakaj želite zamenjati pas. Razlog za menjavo je lahko na primer želja po paščku, ki je bolj prilagojen vašemu življenjskemu stilu.  Drugi razlog lahko temelji na vašem slogu oblačenja, na primer želja po paščku, ki se ujema z vašo obleko. Ne glede na to, kakšen je, vam bo razlog pomagal pri odločitvi, da izberete pravi pas za uro.

Velikost in način pripenjanja:

Naslednja stvar, ki jo morate upoštevati je, velikost paščka in način pripenjanja, ki ustreza vaši pametni uri. Večina pametnih ur ima univerzalen (hitri) način pripenjanja in širino paščka 22mm, 20mm ali 18mm. Za vse ostale pametne ure, pa so pasovi specifično narejeni za te modele ur. V nekaterih primerih morate biti pozorni tudi na velikost številčnice vaše ure (predvsem pri Apple in Samsung pametnih urah). Poznavanje prave širine paščka in načina pripenjanja paščka je zelo pomembno, saj je pašček, ki je prevelik ali premajhen, neuporaben.

Vrsta materiala:

Zdaj ko veste, zakaj želite izbrati nov pas in kakšno širino pasu iskati, je naslednja stvar, ki jo morate upoštevati, vrsta materiala iz katerega želite, da je vaš pas izdelan. Na ta dejavnik včasih vpliva razlog, zakaj želite zamenjati pas.

Na primer, če želite pašček za športne aktivnosti, je fino da je pas izdelan iz materiala, ki diha in na katerega ne vpliva vlaga, kot so na primer najlon, silikon ali poliuretan. Če izbirate pas na podlagi vašega stila, na primer, da želite pašček, ki ga lahko nosite na službenih sestankih in prireditvah, potem izberite pas iz usnja ali kovine, ki ima že sam po sebi profesionalen videz.

Oblika:

Na vrsti je izbira oblike pasu. Nekateri materiali so lahko izdelani v več dizajnih in morda niso vsi pravi za vas. Tu je izbira prepuščena vsakemu posamezniku in njegovemu okusu.

Glede oblike lahko izbirate tudi kakšno bo zapenjanje paščka oziroma  vrsta zaponke, ki jo ima pašček. Ali želite pas z magnetno zaponko, s klasično zaponko, z ježkom ali takšnega brez zaponk? Izbira materiala običajno vpliva na vrsto zaponke, saj določeni materiali ne gredo skupaj z določeno vrsto zaponke.

Kje kupiti pas za uro:

Zadnji dejavnik, ki ga morate upoštevati je, kje boste kupili pas za pametno uro. Pašček lahko sicer kupite pri uradnem proizvajalcu ure, če ga ima le ta v ponudbi. Ker pa vemo, da so taki pasovi po navadi zelo dragi, izbira vzorcev in materialov pa je bolj slaba, vam predlagamo da ga kupite nekje drugje. Pasovi za ure, ki jih ponujajo pri Chameleonu so iz naših izkušenj zelo kvalitetni in po ugodni ceni, poleg tega pa imajo na izbiro veliko barv, vzorcev in materialov!