V vsaki hiši in stanovanju obstajajo svečniki, ki jih imajo ljudje iz različnih razlogov :

 • nekateri jih redno uporabljajo
 • nekateri so jih dobili za darilo in ne vedo, kaj naj si z njimi počnejo
 • nekateri jih imajo pri hiši iz varnostnih razlogov ( v primeru, da zmanjka elektrike)
Svečniki

Svečniki

Svečniki – nepogrešljiv dodatek na vsaki slavnostni mizi

Ko boste pripravljali slavnostno mizo nikar ne pozabite na svečnike. Izbirate lahko med:

 • čajnimi svečniki
 • steklenimi (1) svečniki
 • kristalnimi (2) svečniki
 • jeklenimi (3) svečniki
 • medeninastimi(4) svečniki
 • porcelanastimi(5) svečniki, ipd.

Torej zgoraj našteti se razlikujejo glede na material iz katerega so sestavljeni.

Vse te svečnike pa lahko še delimo na:

 • enojne ali
 • večkrake

Torej ko se odločate kakšne in katero velikost svečnika/ov izbrati, naredite to po svojem lastnem okusu. Pazite le, da se materiali in barve preveč ne tepejo med seboj!

Ko kombinirate in izbirate svečnik ali več svečnikov za slavnostno mizo, bodite pozorni tudi na to, da le- ta ne bo prevelik in bi zakrival poglede gostov za Vašo slavnostno mizo.

In še na nekaj morate biti pozorni! Na izbiro sveč. Poleg barve in oblike bodite predvsem pozorni na kvaliteto sveče. Pri svečah se zelo rado zgodi, da nam sveča steče na prt ali pa da se kadi! Včasih se nam prihranek pri nakupu sveče zelo maščuje z popackanim prtom, zadimljenim ozračjem ali kar je še huje – črnim stropom!

Romantičen Božični čas

Romantičen Božični čas

Vendar pa svečke, dajejo posebno čarobnost in romantiko za lepo pogrnjeno mizo, zato malo ugasnite luči in morda spet “uvidite” čar, za katerega ste mislili, da je ugasnil. Pa sem spet postala romantična!

Svečniki in sveče ter njihova uporaba

Svečniki in sveče se ne uporabljajo samo za slavnostno pogrnjeno mizo. Uporabite jih kjerkoli v Vašem stanovanju, ko začutite potrebo po njih, da razveselite sebe, svoje najdražje ali pa si želite preživeti romantičen večer v dvoje.

Sveče imajo posebno čarobno moč in lahko vsak prostor, pa čeprav je to stara klet naredijo romantičen, ki pa se posebej izrazi v dobri družbi.

Sveče so zelo dober partner v trenutkih ko ste sami! Si lahko predstavljate sebe, na svojem priljubljenem kavču, stolu ali ležalniku, v družbi sveče,kozarca vina in dobre knjige?

Jaz z lahkoto! Tudi to potrebujemo, da se ” pomenimo” sami s seboj ali kot radi rečejo drugi, da najdemo ” svoj dušni mir”. To so posebni trenutki, ko v sebi predelamo vse, kar se je nakopičilo v nas in ko to razčistimo, lahko spet lahkotno zadihamo.

Vzemimo si čas zase in svoje najbližje in z drobnimi pozornostmi in razvajanji poskrbimo, da naša ljubezen in povezanost nikoli ne zamre! To je naše največje bogastvo in dediščina za naše otroke in vnuke!