Čajniki in skodelice so nepogrešljiv dodatek za vse nas, ki pijemo različne oblike čajev.

Kakor je na tržišču veliko različnih čajev, je na drugi strani zelo velika izbira čajnikov in skodelic. Izbira oblike, velikosti, barve in materiala iz katerega je narejen čajnik, pa je odvisna od nas samih.

Čajniki in skodelice

Čajniki in skodelice 

Čajniki in skodelice – Kaj izbrati?

Odvisno od naših želja. Vedno priporočam, da si izberemo čajnik in skodelice, ki so nam všeč.

Čajnikov lahko imamo več:

  • za različne priložnosti;
  • za različne čaje
  • različnih barv in oblik
  • različnih velikosti
  • iz različnih materialov….

Enako velja za skodelice. Pri uporabi čajev uporabljamo različne skodelice, zaradi različnih čajev, navad ali okusov.Priporočam, da so skodelice narejene iz finega tankega porcelana, še posebej za črne, zelene in bele čaje. Kot ste ali boste opazili so čaji bistveno bolj okusni iz takšne skodelice, kot pa iz debele keramike.

Ker so naši okusi različni in to je tudi prav, kajti v nasprotnem primeru bi vsi ljudje po svetu hodili oblečeni v iste obleke, vozili bi se v istih oblačilih,…… Popoln dolgčas! Zato se proizvajalci čajev trudijo in proizvajajo vedno nove čaje z različnimi okusi. Na drugi strani pa proizvajalci skodelic skušajo prepričati kupce z novimi oblikami in designi.

Moderna ali tradicionalna oblika čajnika in skodelic?

" Čajna zgodba" - Weimar Porzellan - čajnik in skodelice na temo " svilene ceste"

” Čajna zgodba” – Weimar Porzellan – čajnik in skodelice na temo ” svilene ceste” (1)

“”

Izberemo tisto obliko, ki nam je všeč! Nekateri vedno znova posegamo po klasičnih oblikah in vzorcih, drugi kombinirajo moderen in klasičen design, medtem ko ostali prisegajo na moderno obliko.

Na tržišču je velika izbira proizvajalcev in ponudnikov. Bodite previdni! Raje izberite preizkušene proizvajalce in ponudnike, ki Vam dajejo jamstvo in garancijo za kvaliteten izdelek.

Moderen design - Weimar Porzellan Tealicius

Moderen design – Weimar Porzellan Tealicius

Da ne pozabim omeniti tudi tega, sploh za nas, ki smo ljubitelji “starega”. Pobrskajte pri starših, starih starših, kjer boste v zaprašenih vitrinah in omarah odkrili zaklade vaših prednikov.

Čajniki in skodelice je zelo široka tema, o katero bi se dalo zelo dosti pisati, vendar se ne bi želela preveč spuščati v podrobnosti. Vsakega, ki ga zanima kaj več, vljudno Vabim k nam v trgovino.

Za konec si lahko preberete še nekaj podrobnosti o čajniku in njegovi uporabi(2).