steklena streha

Zakaj teraso ali nadstrešek pokriti s stekleno streho

Če se bojite vremenskih vplivov, se vam gotovo zdi, da nobena strešna kritina ne bo dovolj varna. Vendar pa lahko, v večini primerov, zaupate sposobnosti zaščite prav vsake strehe. Ko pa gre za oblikovanje doma, vas morda še bolj, kot sama varnost, skrbi skrbi estetika. Kako lahko torej poskrbite, da bo vaša streha varna, medtem, ko boste lahko v celoti izkoristili čudovit razgled? Morda ste prepričani, da za zaščito potrebujete nekaj, kar je narejeno iz jekla. Vendar pa se je morda vseeno bolje premisliti in se odločiti za steklo. Zakaj je lahko steklena streha najboljša rešitev?

steklena streha

Steklena streha za teraso

Steklena streha – izkoristite njene prednosti

Steklena streha poskrbi, da lahko na terasi izkoristite, ne le sonce, ampak tudi to, da lahko uživate ob razgledu. Večino časa na terasah preživimo na ležalniku ali počivalniku. Če se odločite, da boste na streho terase namestili katero izmed tradicionalnih (kovinsko ali opečno) kritin, ne boste mogli videti ničesar. Če želite uživati na soncu in ob razgledu, morate izbrati stekleno strešno kritino. Le steklena streha bo, ob skrbno izbrani izvedbi, omogočila neoviran pogled na nebo in okolico.

Katero izvedbo steklene strehe izbrati?

Kljub vsemu lahko tradicionalna steklena streha, v kombinaciji s kovinsko konstrukcijo, za nekatere ni dovolj estetska in moderna. Tej težavi se lahko izognemo z uporabo laminiranega stekla, ki je nameščeno s pomočjo posebne vrste spojnega materiala.

Sistemi za pritrditev steklene strešne kritine

Za pritrditev steklene strešne kritine na konstrukcijo se uporabi posebne vijačne sponke ali po meri narejeni pritrdilni elementi iz aluminija. Ti se na nosilno konstrukcijo pritrdijo s specialnim lepilom. Gre za sistem pritrditve, ki se je popolnoma sposoben soočiti z vsemi vremenskimi vplivi.

Uporaba posebnega stekla

Prepričajte se, da ste izbrali pravo vrsto stekla. Priporočamo uporabo specialnega stekla, z zmanjšano vsebnostjo železa. Ob uporabi klasičnega stekle, bi moralo le to biti razmeroma debelo, tradicionalna vsebnost železa pa bi mu dala izrazito zelen odtenek. Morda bo potrebno za svojo stekleno streho na začetku plačati nekoliko več, a vam bo takšen pristop pomagal, da boste lahko neovirano uživali ob razgledu.

Steklena streha – izvedbo prepustite strokovnjakom

Ne pozabite, da je treba stekleno strešno kritino, da bo zagotavljala popolno varnost, skrbno načrtovati in namestiti. Priporočamo, da izberete izvajalca, ki ima izkušnje na tem področju. Strokovnjaki podjetja Steklarstvo Breg so eni tistih, ki vam lahko pomagajo ustvariti teraso, ki vam jo bodo mnogi zavidali.

Koristno branje: za vas smo raziskali najboljše ideje za darila.