Pred dobrim mesecem smo dobili na preizkušnjo testno pakiranje Plagron Pure Zym podjetja Grinšot. Izdelki z encimi so v kmetijskih trgovinah že dolgo na policah, vendar je mnogokrat kvaliteta vprašljiva. Ti encimi se dodajajo v mešanico gnojil, s katero zalivamo naše rastline. Encimi spodbudijo delovanje rastlinske flore, povečajo dostopnost hranil v zemlji ter v končni fazi povečajo zdravje rastlin.

Plagron Pure Zym predstavitev izdelka

Plagron Pure Zym

Plagronov Pure Zym je izboljševalec zemlje ali substrata, kateri temelji na naravnih encimih. Spodbuja pospešeno razgradnjo rastlinskih ostankov in odmrlih korenin v substratu. Na ta način se sprostijo še dodatna hranila, katera ugodno spodbudijo življenje mikroorganizmov v zemlji. Zaradi tega se poveča sposobnost sprejemanja kisika ter spodbudi tudi imunski sistem rastlin. Tako rastline postanejo mnogo odpornejše na različne bolezni.

Uporaba Pure Zym izdelka Uporaba in doziranje Plagron Pure Zym

Namen Plagronov Pure Zym izdelka je izboljšanje mikroflore v substratu, v katerem gojimo rastline. Uporabljamo ga za razgradnjo rastlinskih ostankov v substratu ter za razgradnjo in predelavo odloženih mineralnih soli. S tem izboljšamo delovanje mikro flore v substratu. Lahko ga uporabljamo pri vseh rastlinah, tako pri presajanju, kot pri sajenju rastlin. V primeru, da so v substratu že odložene mineralne soli, bo le te razgradil. Poleg tega pa bo v celotnem življenjskem ciklu rastlin uspešno preprečeval odlaganje teh mineralnih soli. Mineralne soli, se lahko odlagajo zaradi več razlogov.

Ti razlogi so lahko:

  1. preveč zalivanja z gnojili
  2. premalo zračna zemlja ali substrat
  3. medij za gojenje se je preveč izsušil
  4. prenizke temperature medija za gojenje

Doziranje in pakiranja Plagron Pure Zym-a

Plagron Pure Zym moramo pred vsako uporabo dobro pretresti, da se hranila v raztopini dobro premešajo. Zmešamo 1 ml Pure Zym z 1 l  vode za zalivanje rastlin. Dodajamo ga pri vsakem zalivanju rastlin, da se mikro organizmi dobro razvijejo.

Pakiranja v steklenicah, katera so na razpolago so sledeča: 100 ml, 250 ml, 500 ml in 1 l

Pakiranje v kanistru: 5 l

Vir 1: Pure Zym

Vir 2: Grinšot Grow Shop trgovina