V kolikor imate opraviti z občutljivim blagom, ki ga je potrebno poslati preko pošte ali kurirske službe, potem obvezno uporabite oblazinjene ali obložene kuverte. Pri tem morate upoštevati nekaj dejstev, sicer vam utegne posiviti kakšen las.

Pomembna je dimenzija

Pri izbiri kuverte je zelo pomembna dimenzija le te, kajti občutljivi predmet, ki ga bomo vanjo položili ima določeno debelino. To moramo upoštevati pri izbiri dimenzije kuverte, sicer bo ta premajhna in ne boste mogli zalepiti kuverte. Pravzaprav je bolje, da uporabite večjo kuverto, višek le te pa zapognete in prilepite na »telo« kuverte. Na ta način bo pošiljka še dodatno zaščitena – še z drugo mehurčkasto plastjo kuverte.

Kuverte iz recikliranega papirja imajo prednosti in slabosti

Če boste imeli opravka z več kuvertami, boste opazili, da so nekatere obložene kuverte izdelane iz recikliranega papirja. Te so na otip mehkejše, imajo bolj grobo površino in so trajnostno naravnane. Tovrstne kuverte iz recikliranega papirja zelo vpijajo črnilo od pisal, zato na njih ne pišite s kakšnimi mokrimi markerji ali nalivnimi peresi, sicer bo nastal zmazek. Nasprotno pa so kuverte iz nerecikliranega materiala bolj gladke, črnila ne vpijajo tako močno, se pa rado dogaja, da imajo slabo lepilo na zavihku s katerim zapremo kuverto.

Obložene kuverte uporabite ponovno

Ne samo da so kuverte izdelane iz recikliranega materiala, lahko tudi sami reciklirate kuverte. Dobesedno. Iz njih potrgajte etikete in naslove ali pa jih prelepite. Lahko nanje tudi kaj narišete in s pomočjo risbe zakrijete prvotnega naslovnika. Nato pa tako reciklirano kuverto ponovno uporabite. Obložene kuverte so namreč nekoliko trpežnejše od klasičnih kuvert in jih zato brez težav uporabimo še enkrat, dvakrat… Na ta način boste tudi sami poskrbeli za okolje in za naše zanamce.

Obložene kuverte vas bodo stale od okoli 18 centov dalje za velikost A5, medtem ko vas bo stala A4 kuverta okoli 25 centov.