Izdelava čestitke za rojstni dan je lahko prijetno opravilo, če se ga pravilno lotimo. Najprej si moramo na papir skicirati kakšno čestitko bi si želeli. Pri tem nam je lahko kakšna sličica na internetu – na primer Pinterest je prava zakladnica idej. Bodimo pozorni na detajle, če kakšnega elementa nimamo, ga poskušamo nadomestiti s tistim, ki ga imamo. Ko smo se tako odločili kakšna nam je všeč in kaj potrebujemo, poskusimo na listu papirja na hitro skicirati osnovo, ki nam bo vodilo v nadaljevanju delovnega procesa.

Izdelava čestitke za rojstni dan se začne pri izbiri motiva

Kot rečeno imamo v glavi in na listu papirja idejo kaj bi si želeli izdelati, sedaj moramo temu tudi slediti. Odprimo predale in škatle z ustvarjalnim materialom, ter poiščimo takega, ki bo sledil naši želji. Raje ga naberimo več raznovrstnega, da bomo lahko izbirali. Osnovo za čestitko položimo na mizo in nanjo začnimo zlagati elemente. Mogoče bomo potrebovali luknjače ali kovinske šablone za izrezovanje. Prav gotovo bomo morali seči po kakšnem lepilu, bleščicah in štampiljkah. Ne se ustrašiti, izdelava čestitke za rojstni dan je prav prijeten proces, nekateri menijo, da ima celo terapevtske učinke.(1)

Ročno izdelane čestitke za rojstni dan so unikatne

Ko tako zlagamo čestitko pazimo, da elementov ne zalepimo takoj na podlago. Raje najprej »na suho« zložimo čestitko in šele, ko smo prepričani da je to tisto, kar iščemo, začnemo z lepljenjem. Če se tega lotevate prvič, bo proces zahteval nekaj časa, pri tem pa se boste spraševali zakaj neki je ne bi raje kupili kar v papirnici ali na pošti. Ne, ročno izdelane čestitke za rojstni dan so unikatne, nekaj posebnega – zato je prav, da se za drago osebo potrudite.

Na zaključku dopišite v čestitko še kak lep verz: če imate domišljijo si ga izmislite sami, v nasprotnem primeru ga poiščite na spletu ali v kakšni knjigi.

Brez dvoma vas bo zanimal tudi prispevek o obloženih kuvertah.