Lepo urejen travnik okrog hiše je najbrž ena izmed največjih želja vsakega lastnika hiše, a kako priti do lepo urejene zelenice, je drugo vprašanje. V ta namen smo vam spodaj pripravili nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da svojo zelenico uredite, na lep in prijeten način, hkrati pa vam bo za skrb za travo, hvaležna tudi trava sama  -slednje pa pkaže s vojo bujno rastjo in lepo temno, zeleno barvo.

Prodaja travnih tepihov, tako imenovanih travnih ruš, priporoča, da se za ureditev travnika okrog hiše s travno rušo, odločimo v primerih, ko se nam z ozelenitvijo mudi in pa tudi, ko nimamo precej časa, da površina okrog hiše, postane zelena po naravni poti.

Lepo urejen travnik okrog hiše

Lepo urejen travnik okrog hiše s položitvijo travne ruše

Seveda pa travna ruša, kot najhitrejša oblika ozelenitve naše okolice, naj ne bo nabavljena pri nekom, kjer niso dodatne ponujene še ostale storitve s travo, pa naj si gre za pripravo terena, polaganje travne ruše, sejanje trave in drugo….

Ko urejate okolico svoje hiše s travno rušo bodite pozorni tudi na izvor pridelave le te, saj je od proizvodnja travne ruše odvisno kakšna je njena kakovost. Lastna proizvodnja travne ruše je še posebej priporočljiva, saj v tem primeru, ureditev okolice v Sloveniji, zagotovo dobi travo, vzgojeno na slovenski zemlji, slednje pa nima samo lokalne konotacije, temveč tudi podnebno prednost – saj si naše krajine ne morejo privoščiti eksotičnih travnih ruš, v kolikor pa že, pa je nega in skrb za takšno travno rušo, zagotovo bolj intenzivna, drugačna in posledično tudi dražja (1, 2)

Travna ruša je ključna za polaganje na katerekoli športne površine in sicer za sanacijo ali vzdrževanje nogometnih, travnih igrišč, je pa res, da vsaka travna ruša zahteva tudi strokovno svetovanje in izdelavo (položitev samega tepiha).

Ob tem, če ne urejamo okolico hiše samo z lepim travnikom, temveč se lotevamo celovite ureditve vrta, moramo upoštevati, da je ravno polaganje travne ruše ali sejanje trave pravi čas, da se odločimo še za kak izkop, položitev namakalnega sistema ali dodajanje betonskih ali aluminijastih obrob (3)

Uporabljene besede: Lepo urejen travnik okrog hiše