kako se znebiti šumenja v ušesihŠumenje v ušesih ali tinitus, je značilno nadležno šumenje v ušesih. Prizadene petino vsega prebivalstva in se lahko pojavi v enem ušesu ali obeh. Medtem ko zvočni valovi potujejo skozi uho, imajo poškodovane dlančnice v notranjem ušesu težave s posredovanjem signalov možganskemu jedru. Tako možgani ne dobijo pričakovanih signalov, temveč zaznajo popačen zvok, kot je zvonenje, šumenje ali žvižganje. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, kako se znebiti šumenja v ušesih z uporabo prehranskih dopolnil.

Kako se znebiti šumenja v ušesih z uporabo ginka in koencima Q10?

Če nas šumenje v ušesih doleti nepričakovano in brez posebnega vzroka, moramo k zdravniku, posebej če smo omotični ali izgubimo sluh. Pri blažjih oblikah, si lahko pomagamo z zelišči, prehranskimi dopolnili, sproščanjem in tudi z akupunkturo.šumenje v ušesih in glavobol

Kako preprečimo šumenje v ušesih in glavobol  z uživanjem ginka?

Dvokrpi ginko je veliko in trdoživo drevo, ki izvira še iz časov, ko so živeli dinozavri. Kako zelo odporen je ginko, nam pove podatek, da so drevesa dvokrpega ginka preživela jedrski bombni napad na Hirošimo. Izvlečki listov ginka vsebujejo flavonoide, ki so močni antioksidanti. Telo ščitijo pred napadi prostih radikalov, medtem ko imajo terpeni, ki se prav tako nahajajo v listih, pomembno vlogo v vseh celičnih membranah.

Izvlečke ginka najpogosteje uporabljamo kot prehransko dopolnilo, pri težavah s spominom in koncentracijo. Za uživanje so najbolj primerne ginko kapljice, tinktura ali kapsule.

 

Izvlečki iz listov ginka, oskrbujejo možgane s kisikom in spodbujajo rast živčevja. S tem pomagajo blažiti simptome mnogih bolezenskih stanj.

 

Z izvlečki ginka si lahko pomagamo pri težavah s šumenjem v ušesih ali tinitusu, pri depresiji, omotici, pri težavah s spominom in tudi pri trdovratnih glavobolih. (1)ginko kapljice

 

Koencim Q10 za lajšanje težav pri šumenju v ušesih

Za lajšanje simptomov tinitusa, strokovnjaki priporočajo tudi uživanje koencima Q10. Drugo ime zanj je ubikinon in je prisoten povsod v našem telesu. Koencim Q10 ima dve glavni funkciji.

 

Ključen je za ustvarjanje znotraj membranske strukture, ki jo imenujemo mitohondriji, ki skrbijo za pretvorbo energije. Druga, izredno funkcija koencima Q10, je njegovo  antioksidativno delovanje in zaščita vseh celičnih membran. (2)kako odpraviti šumenje v ušesih

Med znake pomanjkanja ubikinona so značilni predvsem utrujenost, bolečine v mišicah, bolezni dlesni in tudi šumenje v ušesih.