Vsi se kdaj vprašamo kako izbrati primerno darilo za obletnico poroke.

Vsi od nas smo kdaj v dilemi, kaj izbrati in kupiti za darilo obletnice poroke. Lahko se znajdemo v vlogi partnerja, otroka, starša, prijatelja, sorodnika, poslovnega partnerja, ipd., vedno moramo z tehtnim premislekom in čutom izbrati darilo, ki bo razveselilo obdarjenca.

kako izbrati primerno darilo za obletnico poroke

Kako izbrati primerno darilo za obletnico poroke, da bo naša izbira pravilna?

Kaj izbrati? Kakšne so želje in pričakovanja? Kako izbrati darilo, ki bo  razveselilo slavljenca? To je samo nekaj vprašanj, ki si jih zastavi vsak izmed nas, ko se zave, da potrebuje darilo za nekoga, ampak da je zadrega še večja, ponavadi iščemo darila zadnji trenutek.

Le malo je ljudi, ki pravi čas izberejo in kupijo darilo. Zato se velikokrat dogaja, da v časovni stiski in brez pravih idej kupimo v najbližji trgovini »najbolj ustrezno« darilo ali pa uporabimo skrajno in zelo neosebno možnost, da preprosto izročimo denar v kuverti skupaj z voščilnico.

Ker sem » porcelanka« po duši, lahko predlagam  in komentiram izbor daril iz mojega področja. Kaj so moje ugotovitve in opažanja skozi leta?

baletka

Baletka iz Labodjega jezera.

Kot sem že napisala, je naša kultura prehranjevanja po 2.svetovni vojni zelo »padla«, tako zelo, da marsikdo ne ve, kaj to sploh kultura prehranjevanja je. Ampak to je tema za kateri drugi blog, ker je zelo kompleksna, danes pa se bom posvetila samo izbiri daril za obletnico poroke.

Kakšna je bila izbira poročnih daril v času naših mam in babic?

Če se vrnemo v čas naših babic in dedkov,ko so za poročno darilo mladoporočenci » vedno in obvezno« dobili v dar poročni porcelan in jedilni pribor.  Spomnimo se,  s kakšnim ponosom nam babica ob posebnih priložnostih postreže na tem porcelanu. Seveda nam pri tem vedno« zažuga«, da moramo biti pazljivi, ker so ti krožniki še posebej dragoceni. Ponavadi imajo naše babice doma še dediščino svojih mam in babic, ki je družinski porcelan in roma iz roda v rod. Vam je to kaj poznano?

Kaj želim povedati? V zadnjih času so mladoporočenci želeli za poročno darilo samo denar. In kaj se je zgodilo? Nihče od teh  poročenih parov, razen nekaj svetlih izjem nima več doma lepega »družinskega porcelana«.

vaza-rosenthal-zauberflote

Zato sem v zadnjih letih opazila, da si le-ti sami za obletnico poroke zaželijo svoj »družinski porcelan«. To ne pomeni, da si vsi kupijo vse naenkrat, kot radi Slovenci mislimo, da moramo. Tudi pri nas se vse bolj uveljavlja praksa, da se porcelan lahko kopuje »kos po kos«.

Moram reči, da so izkušnje z takimi pari prekrasne. So že zreli, zelo dobro poznajo drug drugega, znajo skleniti kompromise tudi pri porcelanu, predvsem pa je pomembno, da so po nakupu veseli in ponosni lastniki lepega porcelana, ki so si ga izbrali sami, po svojem izboru.

Velikokrat za obletnico poroke pripelje tašča svojo snaho v trgovino, da si izbere porcelan in ji kupi nekaj kosov, ki jih ob posebnih praznikih ( božič, rojstni dnevi) dopolnjuje. Ponavadi se takim nakupom pridružijo še ostali družinski člani, tako da so izkušnje, da je jedilni servis popoln že v dveh ali treh letih! Torej potrebno je pokazati kaj si želimo in vemo, da se želje, če si jih dovolj želimo tudi uresničijo.

Če se vrnem k izboru daril za obletnico poroke: Kaj izbrati?

kobalt-porcelan

Iz naše »porcelanaste« in kristalne ponudbe se lahko odločite za kakršenkoli kos porcelana ali kristala. To so plemeniti kosi, ki nas spremljajo skozi naše življenje in so nekako naši »tihi« partnerji in spremljevalci v našem vsakdanjem življenju.

Torej lahko se odločimo za skodelice, krožnike, kozarce, pladnje, samo skledo, vazo, ipd….

Zelo lepo in navdihujoče  je začeti dan z skodelico kave ali čaja v lepi skodelici in večeru v dvoje , ki se zaključi s kozarčkom dobrega vina, penine ali žganice.

Zelo je pomembno kako izbrati primerno darilo za obletnico poroke, kajti s pravilno izbiro darila smo dosegli namen, ki smo ga želeli.

Življenje je lepo, kako, pa je odvisno od nas samih! 

Priporočam: 12 more personal wedding gifts