Najprej bi rada napisala, da je zelo pomembno, da se potrudimo in pripravimo pogrinjek za rojstni dan!

S tem pokažemo, da nam slavljenec zelo dosti pomeni, pa naj je to življenjski partner, otrok, kateri izmed staršev, starih staršev, prijatelj, sosed ali soseda, sodelavec v službi, šef, ipd..

Pogrinjek za rojstni dan

Pogrinjek za rojstni dan

Pogrinjek za rojstni dan – kakšne poznamo?

Pogrinjke za rojstni dan lahko razdelimo:

  • pogrinjek za zajtrk v posteljo – zelo domiselno in verjemite, da bo Vaš partner zasijal od sreče v kolikor, ga boste presenetili z zajtrkom v postelji. Prav tako so ga veseli naši otroci, ki se tako težko zjutraj vstanejo…
  • pogrinjek za zajtrk za mizo – na hitro lahko presenetimo slavljenca z lepim pogrinjkom za zajtrk. Ta pa mora poleg krožnikov in jedilnega pribora, obvezno vsebovati svečko.
  • pogrinjek za malico v košari – Ali ste kdaj pomislili, da bi svojega slavljenca razveselili s pogrinjkom in malico iz košare v službi, v parku, v avtu, …..?
Malica za slavljenca iz košare

Malica za slavljenca iz košare

  • Pogrinjek za kosilo – to je najbolj pogosta oblika pogrinjka za rojstni dan. Ponavadi uporabimo to varianto pogrinjka, ko povabimo celo družino na praznovanje rojstnega dne  ali pa prijatelje.
Pogrinjek za kosilo- Rosenthal Nendoo

Pogrinjek za kosilo- Rosenthal Nendoo

  • pogrinjek za večerjo –  oblika pogrinjka, ki se v večini primerov uporablja v dvojini ali pa za ožji družinski krog, lahko tudi prijateljski krog.
Jedilni servis Hutschenreuther Maria Theresia

Jedilni servis Hutschenreuther Maria Theresia

Ko pripravljamo kakršenkoli izmed zgoraj naštetih pogrinjkov moramo upoštevati predvsem to, kaj je slavljencu všeč in kako bi ga razveselili!

Zato uporabimo barve, porcelan, kozarce, sveče, prtičke,…. vse kar je všeč našemu slavljencu. Naj bo spremljevalec pogrinjka velik nasmeh na našem obrazu, topel ton glasu in lep nabor besed.

Naj bo to dan, ki se ga bo spominjal-a z nasmehom na obrazu in hkrati izziv zanj-o, kako presenetiti Vas in Vas še nadgraditi.

V veliki večini primerov, se slavljenci, ki so bili ” lepo postreženi” na svoj rojstni dan, želijo posebej izkazati, ko gre za “razvajanje” osebe, ki je pripravila tako posebne trenutke.

Kaj smo spoznali skozi zgoraj napisane besede? Da je pogrinjek za rojstni dan zelo pomemben. Je osnova za razvajanje naše-ga slavljenca skozi hrano na njegov praznik.

Za konec še morda nekaj idej za pogrinjek za rojstni dan  https://www.pinterest.com/explore/birthday-party-tables/.