Že ptički čivkajo o letošnji zimi in povišanju cen energentov.

Zaradi situacije v svetu bomo imeli večje stroške položnic, kot smo jih vajeni. Kako se lahko zaščitimo, da nas visoke položnice ne vržejo na rit? Imamo nekaj uporabnih nasvetov:

  • S solarnimi moduli lahko postanemo neodvisni od ponudnikov električne energije, saj jih napaja sončna energija, ki bo vedno na voljo. Tudi pozimi bo oskrba z energijo delovala nemoteno.
  • IR paneli bodo idealni sopotnik s solarnimi moduli.
  • Toplotna črpalka bo doprinesla k popolni samooskrbi vašega objekta.

Ko potegnemo črto je na začetku nakup sončne elektrarne velik finančni zalogaj, ki pa se v teh časih povrne prej kot bi si mislili. Čaka nas namreč zima, ki nam ne prinaša dobre napovedi glede na rast cen vseh osnovnih dobrin in nas na žalost ne pušča optimistične. Smo na pragu odločitev, ki nam na eni strani dajejo odvisnost od nihanja cen električnih dobrin ali nove investicije, ki bo na dolgi rok pripomogla k stabilnemu stanju stroškov in nižjih položnicah pozimi. Vsi vemo, da se stanje še nekaj časa ne bo stabiliziralo, zato je prihodnost v solarnih modulih in njihovi prednosti, ki jo na dolgi rok vnašajo v naše vsakdanje stroške! Moč sonca je tista, ki bo vedno z nami! Ob vsakem letnem času, ob vsaki uri, podnevi in ponoči, … Sonce nam daje energijo in energija od sonca bo vedno tukaj za vse nas.

Torej – si želite biti samooskrbi ali želite pokrivati le del gospodinjstva? Za začetek lahko izračunate porabo električne energije v vašem gospodinjstvu, tako da seštejete vse kilovatne ure. Rezultat pove, koliko solarnih modulov potrebujete in kakšna naj bo njihova moč.

Tej ceni je potrebno prišteti tudi ceno montaže, ki mora biti strokovna! Sončne elektrarne naj bodo na ključ, saj s tem proizvajalec zagotovi popolno oskrbo tudi v prihodnosti.

Lep sončen pozdrav!