Poročne lokacije na Primorskem so vroče lokacije vsake poročne sezone. Ker smo začeli z novim letom in vsi upamo, da se kmalu razbremenijo tudi ukrepi na področju porok je dobro vedeti, katere so lokacije na Primorskem, ki si že zdaj obetajo veliko obiska in za katere je dobro, da si termin rezervirate že danes ali jutri. Skratka, kmalu. Če boste še dobili prost termin, seveda. 

 

porocne-lokacije-primorska

 

Prav je, da imamo v zavesti, da je tudi leto 2021 v precejšnji negotovosti, zato ne izključite možnosti, da boste poročni termmin mogoče ali prestavljali ali poroko in poročno slavje preoblikovali v drugačno obliko kot ste si to prvotno zastavili v glavi. Vsekakor je bolje, da se tega zavedamo kot da bi zaradi razmer zapadli v stanje iz katerega ne vidimo pametne rešitve.

Poroka in poročno slavje bo počakalo in seveda preživelo tudi covid krizo! ?

 

Zdaj pa k TOP poročnim lokacijam na Primorskem, ki si jih v tem trenutku zagotovo ogleduje vsaj 10 poročnih parov. In če ne boste dovolj hitri, se zna zgoditi, da bo vaša poročna lokacija že oddana.

?   Preveri katere so 3 najbolj zaželjene poročne lokacije na Primorskem. 

 

 Villa Xaxat

 

Zagotovo prva na spisku med iskanimi poročnimi lokacijami na Primorskem je Villa Xaxat. Ta lokacija vas ne bo pustila na cedilu in zagotovo vas ne bo pustila ravnodušnih. Ta lokacija ima, to kar pari pogosto iščejo – nekaj več. Ima zgodbo. Ima dušo. Ima srce.

 

villa-xaxat

 

Našli jo boste na Črnem Kalu, 3 km stran od vasi Osp. Osp je sicer tudi pravi mali raj za plezalce. Tam se nahaja naravno plezališče, ki tekom celotnega leta v svojo sredo privablja tako profesionalne kot ljubiteljske plezalce. Tudi če sami ne plezate, verjemite, užitek jih je gledati, kako se spretno, kot balerine, v navpični vertikali premikajo do cilja. Tudi sicer je Osp res prijeten zaselek, z nadvse prijetnimi ljudmi.

Villa Xaxat je majhna romantična lokacija – namenjena je tako porokam kot tudi drugim, mirnim družabnim dogodkom. Sprejme do 150 gostov in ponuja 6 apartmajev. 

Poroka tu poteka na prostem, prav tako tudi poročno slavje. Razen seveda, če se boste na svojo poroko povabili le do 40 ljudi – v tem primeru, se lahko pogostitev odvija tudi v notranjosti vile. 

Še dodaten plus te lokacije pa je zunanji bazen, v katerem se lahko v poletnih mesecih osvežite. 

 

Dvorec Zemono

 

 

dvorec-zemono

 

Drugi na spisku med top poročnimi lokacijami Primorske je Dvorec Zemono. Ja, to je tisti dvorec, kjer je doma Gostilna pri Lojzetu ali še bolj natančno, kjer kuha slovenski chef Tomaž Kavčič. ?‍? 

Če kaj, bo tukaj vajina poroka pustila sled z razvajanjem brbončic. Ekskluzivni poročni meni vama tukaj ne uide. In vsi bodo o hrani na vajinem poročnem slavju govorili vsaj še nekaj časa. 

A, pozor: odlična kulinarka ni vse kar kar Dvorec Zemono ponuja. Smo namreč 2 km oddaljeni od Vipave, med vinogradi in z izjemnim razgledom na Vipavsko dolino, ki je še posebej lep v luči zahajajočega sonca. Okoliš samega dvorca ja nadvse romantičen in prav na vsakem kotičku je prostor za civilni poročni obred. Sicer pa sta v notranjosti na voljo tudi dve dvorani. 

Na Dvorec Zemono boste lahko povabili nekje do 170 gostov. 

 

Kodarinov malen

 

 

To pa je lokacija za sladokusce! Pa ne v tistem kulinaričnem smislu, ampak v tistem estetskem smislu. Med nasadi sivke in ob reki Dragonji, se nahaja poročna lokacija Kodarinov malen. 

Tu bo poroka umirjena, v objemu narave in v res prijetnem vzdušju. Kar nekaj točk je v okolišu, primernih za izvedbo civilnega obreda. Prav vsaka je romantična. ?

 

kodarinov-malen

 

Nekje do 100 gostov boste lahko povabili na vašo poroko. Poročno slavje pa se bo odvijalo v šotoru postavljenem na sami lokaciji, ki je nadvse lepo umeščen na lokacijo in nikakr ne krade izgleda, sicer res lepo urejeni izletniški kmetiji v Koštaboni. 

Kodarinov mlin ni le top lokacija na Primorskem, ampak je v zadnjem času kar med top poročnimi lokacijami v Sloveniji. Zato, res držimo pesti, da jo rezervirate do časa, ker povpraševanje je veliko! Sicer pa, če je to res lokacija na kateri se želite poročiti, ni nič narobe če poroko prestavite za kakšen mesec, dva? 

 

 

Kdaj so poročne lokacije na Primorskem najbolj zasedene?

 

 

Zagotovo v poletnih mesecih – tam od maja pa do konca avgusta. Takrat, tudi radi rečemo, je najbolj vroča poročna sezona. Seveda ne samo v temperaturah, ampak tudi v številkah organiziranih porok. 

Prav zato boste v teh, poletnih mesecih težje prišli do vam najbolj zaželene poročne lokacije – čas za rezervacijo je namreč čimprej po zaroki. Ja, drži, nekatere lokacije so oddane vnaprej tudi leto dni ali več. Zato, iskanje kompromisov pri datumih za poroko bo nujno potrebno. Razen seveda, če se vam že v prvo nasmehne sreča. 

Prednost poročnih lokacij na Primorskem je seveda tudi ugodna klima. Zato je tu poročna sezona nekoliko daljša kot sicer. Nadvse romantične so jesenske poroke in te si lahko na Primorskem zlahka privoščite! ?   Mogoče lahko pričakujete nekaj več vetra. A temu se na Primorskem ne boste izognili niti v poletnih mesecih. 

Zato torej, premislite kaj si želite in seveda kako si želite. Pa še enkrat si vzemite v zakup: tudi leto 2021 bo posebno, zato ne pričakujte če se iz dneva v dan stvari spreminjajo. 

Pa srečno!

Preberite še: Najboljše ideje za darila