Odločila sem se, da nekaj napišem na temo ” skodelice za kavo iz porcelana”.

To je kos porcelana, ki je največ uporabljen v našem življenju. Je torej naša stalnica in je zelo pomembno, kakšna je ta skodelica. Vsem priporočam, da si izberejo svojo lastno skodelico in naj dan pričnejo z njo skupaj z dobro pripravljeno kavo ali s čajem za tiste, ki ne pijejo kave.

Kako izbrati skodelice za kavo iz porcelana?

Pri izbiri skodelic se ponavadi odločamo :

 • po obliki : moderna ali klasična
 • kvaliteti
 • po stilu: minimalističen, bogat,…
 • po barvi: izberemo barvo, ki nam najbolj ustreza
 • vzorcu: v zadnjem času so zelo popularni vzorci z cvetjem

Ko si izbiramo osebno skodelico naj bo takšna, kot si jo zares želimo. Jaz celo priporočam, da imamo doma vsaj tri različne skodelice, kajti nismo vedno enako razpoloženi . Iz lastnih izkušenj lahko povem, da različne skodelice različno vplivajo name.

Moderen design – TAC Rosenthal

Sama uporabljam različne skodelice za:

 • zajtrk ( ponavadi čiste linije, da si zbistrim misli)
 • popoldanski čaj ( vzamem kakšno bolj bogato okrašeno skodelico)
 • čaj na balkonu ( preprosta ali s cvetličnim vzorcem)
 • v božičnem času ( božični motivi – obožujem božični čas)
 • v zimskem času ( zimski motivi)
 • v poletnem času ( cvetlični motivi)
Moderen design z klasičnim pridihom čipk - Rosenthal Landscape

Moderen design z klasičnim pridihom čipk – Rosenthal Landscape

Z leti se v naši omari nabere kar nekaj skodelic iz porcelana. Predlagam, da obdržite samo tiste zares kvalitetne ali tiste na katere nas vežejo posebni spomini. S tem prečistimo naše omare in imamo v njih res samo tisto, kar uporabljamo in nas že samo pogled na “naše bogastvo” razveseli.

Zelo lepo je povedala ena izmed mojih strank, da potrebujemo ta naša mala razvajanja, kajti to je zelo pomembno za ” hranjenje in razvajanje” naše duše. Poskrbimo, da se bomo vedno dobro počutili. Videli boste kako lahko skodelica ali čaj, ki ga pripravimo sebi, partnerju, družinskim članom, prijatelju, znancu… spremeni počutje.

Skodelice iz porcelana iz družinske dediščine

Vsak izmed nas ima doma skodelice, ki jih je podedoval od staršev, starih staršev, tet, … Predlagam, da tudi te skodelice uporabljate. Ni jih potrebno uporabljati vsaki dan v kolikor to ne želite, vendar pa jih uporabite ob posebnih priložnostih.

Vse skodelice, ki jih imate doma uporabljajte! Ne imejte jih samo za brisanje prahu z njih!

Naj poudarim samo to, da te “stare” skodelice iz družinske dediščine niso primerne, da jih pomivate v pomivalnem stroju. Te pomijte na roko z blagim detergentom in brez žičnatih gobic. Če seveda želite, da Vaše skodelice ostanejo takšne kot so.

Skodelice za kavo iz porcelana – v službi

V tem sodobnem času večino dnevnega časa prebijemo v naši službi, zato poskrbite, da boste tudi v službi imeli primerno skodelico, ki bo samo vaša in ob kateri, bodo vaše misli bolj jasne.

Če boste poskrbeli, da bo Vaša skodelica drugačna, nikoli ne bo dvoma katera skodelica je vaša, hkrati pa bo izbrana skodelica pokazatelj vašega dobrega izbora in okusa.

Skodelica-tac-gold-roro

Skodelica Tac gold Roro

Skodelice za kavo iz porcelana, predstavljajo majhen, vendar zelo pomemben del našega življenja, zato jih pazljivo izberimo!

Priporočam še ogled strani http://www.weimar-porzellan.de/ na kateri lahko izbirate med klasičnimi in modernimi designi kvalitetnih skodelic za kavo iz porcelana.

Obilo užitkov ob izboru svoje lastne skodelice in nič hudega, če s prvim izborom niste zadeli v polno, potrebujete jih več!