Že od nekdaj je večina študentov za vožnjo v kraju šolanja uporabljala mestno kolo. Priljubljenost kolesa med študenti kot najučinkovitejšega prevoznega sredstva se je ohranila vse do danes.

Z mestnimi kolesi NewBike lahko študent občutno privarčuje

Mestno kolo je med študenti že od nekdaj najbolj priljubljeno prevozno sredstvo, s prepričanostjo pa lahko trdimo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. V nadaljevanju prispevka vam bomo razkrili po našem mnenju tri najpomembnejše razloge, zakaj so kolesa NewBike za študente najboljša izbira.

Prvi je nedvomno ta, da lahko po zaslugi koles NewBike študent prihrani tudi zelo veliko vsoto denarja. Ob upoštevanju dejstva, da večina študentov finančno ni pretirano dobro preskrbljenih, gre vsekakor za eno v vrsti najpomembnejših prednosti koles NewBike.

Edini redni dohodek v študentovem življenju namreč predstavlja štipendija, seveda za tiste, ki jo prejemajo in plačilo morebitnega študentskega dela. Ob vsem tem se je potrebno zavedati, da imajo študenti tudi zelo visoke odhodke, kajti veliko jih samih plačuje bivanje v študentskem domu ali najemnino stanovanja, potem je tu še prehrana, za nekatere tudi šolnina in izpit za avto. Poleg vsega navedenega morajo poskrbeti tudi za učinkovit, vendar kljub temu cenovno ugoden lasten prevoz – tu dobijo največjo veljavo ravno mestna kolesa NewBike.

kolesa NewBike

Mestna kolesa NewBike niso zgolj poceni za nakup, temveč prinašajo tudi nizke stroške vzdrževanja

Mestna kolesa NewBike predstavljajo sorazmerno poceni nakup, saj si jih lahko brez večmesečnega ali celo večletnega varčevanja omisli velika večina študentov. Dodati je potrebno tudi to, da so mestna kolesa NewBike že ob nakupu opremljena z vso potrebno kolesarsko opremo, zato dodatna vlaganja niso potrebna.

Prijazna za študentov žep so mestna kolesa NewBike tudi v povezavi z vzdrževanjem, kajti ob pravilnem shranjevanju in ustreznem vzdrževanju, poleg rednega servisiranja ni za pričakovati nikakršnih dodatnih stroškov. Cena servisa mestnih koles NewBike, ki naj bi po priporočilih potekal enkrat na leto, pa je vsemu navkljub relativno nizka, sploh v primerjavi s stroški vzdrževanja osebnega avtomobila ali ceno nakupa letne vozovnice za avtobus.

Če ste študent in želite privarčevati, so mestna kolesa NewBike vsekakor dobra izbira za vas!

Žensko kolo študentu omogoča povsem enostavno in nezahtevno shranjevanje

Ena največjih težav za študenta, ki bi v kraju v katerem študira, morda želel uporabljati svoj osebni avtomobil, je pomanjkanje prostora. Poiskati prosto parkirišče v neposredni bližini študentskega doma ali stanovanja je zelo težko, najti takšno parkirišče, ki bi bilo obenem tudi brezplačno, pa je v večjih mestih skoraj nemogoče. Z uporabo ženskega kolesa se boste tem skrbem izognili, saj večina študentskih domov, pa tudi stanovanjskih blokov, omogoča shranjevanje koles v kolesarnici, za uporabo katere načeloma ni potrebno doplačilo.

V kolikor uporabo kolesarnice nimate na voljo, si lahko omislite zložljivo žensko kolo, ki zagotovo ne bo zasedlo prav veliko prostora v vaši študentski sobi ali stanovanju.

žensko kolo

Prostor za žensko kolo boste pred fakulteto vedno našli

Prosto parkirišče za osebni avtomobil boste pri odhodu na fakulteto težko našli, v kolikor boste pri tem uspešni, pa to skoraj zagotovo ne bo brezplačno. Če se boste do tja odpravili z avtobusom, boste verjetno del poti od avtobusne postaje morali opraviti peš. Pri uporabi ženskega kolesa je zadeva drugačna, saj se boste lahko z njim odpravili vse do vhoda v fakulteto.

Večina visokošolskih ustanov ima priročna postajališča, v katerih boste lahko z lahkoto shranili vaše žensko kolo. Podobna postajališča za žensko kolo boste našli tudi pred knjižnicami in številnimi drugimi ustanovami v večini slovenskih mest.

Vsemu navkljub pa vam svetujemo, da svoje žensko kolo vselej zaščitite z ustrezno ključavnico, saj vas bo le tako varno počakalo do konca vseh predavanj in vaj. Še zlasti to velja v primeru, če si lastite žensko kolo višjih cenovnih razredov ali če načrtujete, da se boste na predavanjih zadržali več ur.

Električno kolo je v vsakem večjem mestu nedvomno najhitrejše prevozno sredstvo za študenta

Vsakdo, ki je študiral v katerem od večjih slovenskih mest, je zagotovo prav dobro seznanjen s problematiko prevozov. Nepregledni dolgi zastoji so tam tako rekoč stalnica in nekaj povsem vsakodnevnega. Če boste za pot do fakultete, knjižnice ali kavarne, kjer se boste dobili s prijateljem, uporabili električno kolo, se boste z lahkoto izognili še tako veliki gneči.

Po zaslugi električnega kolesa vam ovire na poti ne bo predstavljalo niti morebitno delo na cesti, saj ga boste lahko za razliko od avtomobila ali avtobusa enostavno zaobšli in ubrali drugo pot.

Poleg tega pa je potrebno poudariti, da boste lahko z električnim kolesom zaradi pomoči elektro motorja dosegli še višje hitrosti, kakor na klasičnem kolesu. In vse to popolnoma brez strahu, da bi v predavalnico prispeli povsem zasopli, zadihani ali preznojeni. Če bi želeli o prednostih uporabe električnega kolesa prebrati še nekaj več, kliknite tukaj.

električno kolo

 

Če si lastite električno kolo, si boste lahko privoščili celo nekoliko daljši spanec

S pomanjkanjem spanca se sodeč po statistiki pri nas soočata kar dve tretjini študentov, saj zanj v pestrem študentskem življenju preprosto zmanjka časa. Razlogi so različni, najsi bo to zaradi učenja pozno v noč in priprave na bližajoči se izpit, študentskega dela, večerne zabave ali koncerta. Verjetno se sprašujete, kakšno povezavo, če sploh, ima pri tem električno kolo?

Ker se boste zjutraj na fakulteto odpravili z električnim kolesom, boste na svoj cilj prispeli veliko prej kot z bilo katerim drugim prevoznim sredstvom, kakor smo pojasnili že zgoraj. Zato boste lahko zjutraj tudi spali nekoliko dlje, saj vam bo pot vzela veliko manj časa. Prav tako boste lahko od doma z električnim kolesom vsakokrat odšli ob istem času, saj vas na poti ne bo moglo presenetiti skoraj nič. Razen kakšne predrte pnevmatike, pa še temu se lahko izognete, če boste redno preverjali stanje in tlak napolnjenosti v vaših pnevmatikah.