Ustvarite brezskrbno otroštvo z brezhibnim otroškim avtom na akumulator!

90% ali še več okvar akumulatorja se da preprečiti

Starši, ali se tudi vi sprašujete kako vzdrževati otroški avto na akumulator? Zdaj vam predstavljamo preproste rešitve, ki vam bodo prihranile veliko časa in truda.

Da bi zagotovili dolgoročno uporabo in brezskrbno vožnjo vašega malčka je pomembno redno vzdrževanje, podobno kot pri pravem avtomobilu.

Otroški avti na akumulator so odlična zabava za otroke, vendar pa potrebujejo tudi nekaj skrbi in pozornosti. S pravilnim vzdrževanjem boste poskrbeli, da bo otroški avto pripravljen na pomladne dogodivščine in da bo zdržal dolgo časa.

Vzdrževanje otroškega avta na akumulator vključuje nekaj enostavnih korakov.

  • Vzdrževanje akumulatorja – najpomembneje
  • čiščenje vozila
  • pregled ostalih komponent otroškega avta

Vzdrževanje otroškega avta na akumulator ni zahtevno. Potreben pa je red in doslednost. Z njim boste poskrbeli, da bo avto vedno pripravljen na nove dogodivščine ter da bo vaš otrok užival v varni in zanesljivi vožnji.

Polnjenje in pravilno shranjevanje akumulatorja

Ena od najpomembnejših nalog pri vzdrževanju je redno polnjenje akumulatorja.

Pri polnjenju otroškega avta na akumulator je pomembno upoštevati nekaj smernic.

  • Prvič, vedno uporabite priloženi polnilnik, ki je namenjen specifičnemu modelu avtomobila.
  • Drugič, preverite navodila proizvajalca glede časa polnjenja in ne prekoračujte priporočenega časa.
Polnjenje akumulatorja

Poleg rednega polnjenja pa je tudi pravilno shranjevanje akumulatorja ključno za to koliko časa traja akumulator pri otroškem avtu. Ko se otroški avto ne uporablja dlje časa, ga NIKOLI ne shranite praznega! V tem primeru vam garantiram, da bo akumulator čez par mesecev neuporaben. Otroški avto shranite na suhem mestu pri konstantni temperaturi. Prav tako poskrbite, da bo avto zaščiten pred ekstremnimi temperaturami in vlago.

Zavedati se morate tudi, da ima vsak akumulator omejeno življenjsko dobo in se bo sčasoma obrabil. Običajno pa ob skrbnem ravnanju prenesejo nekje okoli 600-700 polnilnih ciklov. (Če ga napolnite do konca ko je na pol prazen se to še ne šteje kot en cikel). Tako si lahko sami izračunate če bi ga polnili 6 mesecev na leto vsak dan bi zdržal nekje 3,3 leta. A ker se polni manjkrat je ta doba lahko bistveno daljša.

To pa lahko dosežete samo z rednim polnjenjem , vzdrževanjem in pravilnim shranjevanjem.

Kako pogosto naj polnim otroški avto na akumulator?

Priporočljivo je avto na akumulator polniti vsaj enkrat mesečno, tudi pozimi. To bo zagotovilo optimalno delovanje baterije in podaljšalo njeno življenjsko dobo.

Poleg tega je pomembno biti pozoren na znake, da je akumulator skoraj prazen. Ko opazite, da otroški avto postaja malce počasnejši ali se ne premika tako hitro kot običajno je to znak, da je čas za polnjenje. Ne čakajte predolgo, saj lahko popolna izpraznitev baterije negativno vpliva na njeno zmogljivost in trajnost.

Pri polnjenju otroškega avtomobila na akumulator pa morate biti tudi previdni glede časa polnjenja. Nikoli ga ne polnite več kot 24 ur neprekinjeno. Prekomerno polnjenje lahko povzroči pregrevanje in poškodbe baterije ter zmanjša njeno življenjsko dobo.

Pa še eno opozorilo, ki ga mnogi starši enostavno prezrejo. Akumulator je potrebno pred prvo uporabo OBVEZNO POLNITI 12-18 ur. Avta pred tem NE SMETE uporabljati

Kako pravilno shraniti otroški avto z akumulatorjem?

Ob koncu sezone uporabe otroškega avta na akumulator je enako pomembno, da ga pravilno shranite. S tem bo ostal v enako dobrem stanju za naslednjo sezono.

Prvi korak pri shranjevanju otroškega avta je skrbno čiščenje. Odstranite vso umazanijo in ostanke blata ter poskrbite, da bodo vsi deli čisti. Pri tem pazite, da ne uporabljate preveč vode ali agresivnih čistilnih sredstev, saj lahko to poškoduje električne komponente.

Potem dobro posušite otroški avto. Prepričajte se, da so vsi deli popolnoma suhi, preden ga shranite. Vlažnost lahko povzroči korozijo in poškodbe baterije ter električnih komponent.

Na mestu, kjer ga shranite ga zaščitite pred vlago in prahom. Najbolje je ga hraniti v suhem prostoru ali pokritem prostoru, ki ni izpostavljen neposredni sončni svetlobi. Če imate možnost, lahko uporabite tudi prevleko ali platno za dodatno zaščito pred prahom in umazanijo.

Za vzdrževanje akumulatorja je treba avto ali sam akumulator (če ga shranjujete ločeno) napolniti vsaj enkrat mesečno.

Čiščenje in vzdrževanje zunanjosti otroškega avta

Pri čiščenju otroškega avta je pomembno upoštevati posebnosti materialov in barv, ki so uporabljeni na vozilu. Za čiščenje priporočamo izključno uporabo nežnih čistil in mehkih krpic, da se preprečijo praske ali poškodbe površine.

Čiščenje in vzdrževanje zunanjosti otroškega avta

Katera sredstva uporabiti za čiščenje zunanjosti avta na akumulator?

Priporočljivo je, da se izogibate uporabi tekoče vode pri čiščenju otroškega avta na akumulator. Namesto tega raje uporabite mokro krpo z blagim čistilnim sredstvom. Še najbolj so sredstva, ki so namenjena čiščenju plastičnih površin.

Blaga čistilna sredstva so običajno pH-nevtralna in ne vsebujejo agresivnih kemikalij, ki bi lahko poškodovale barvo ali plastiko otroškega avta. S tem boste zagotovili, da bo otrokov avto ostal lep in brez poškodb.

Ne pozabite tudi na redno čiščenje notranjosti otrokovega avta. Odstranjevanje prahu in umazanije bo pomagalo ohranjati higienske standarde ter podaljšalo življenjsko dobo igrače. Še posebej bodite pozorni, da je območje z elektroniko brez prahu, ki bi lahko povzročalo pregrevanje in odpoved delov.

Kako ohraniti svetel sijaj otroškega avta?

Ena izmed možnosti je uporaba premaza z voskom. Premaz z voskom je odlična rešitev, saj ščiti površino avta pred zunanjimi vplivi, kot so sonce, dež in umazanija. Poleg tega pa mu daje tudi sijoč videz. Ob nakupu premaza preverite, da ga lahko uporabite na umetnih masah.

Pred pričetkom se prepričajte, da je površina čista in suha. Preden v celoti nanesete premaz z voskom na otroški avto izvedite test na manj vidnem območju. Šele ko se prepričate, da je tam vse v redu nadaljujte ne celotnem avtu. Pred nanosom odstranite vse morebitne madeže ali umazanijo. Nato nanesite tanek sloj premaza z voskom in ga enakomerno razporedite po celotni površini.

Po nanosu premaza z voskom pustite, da se ta posuši in se nato lotite poliranja avta. Uporabite mehko krpo ali gobico ter krožne gibe za odstranjevanje preostanka premaza in doseganje želenega sijaja.

Z uporabo premaza z voskom boste ohranili svetel sijaj otroškega avta ter mu podaljšali življenjsko dobo.

Preverjanje in vzdrževanje električnih komponent

Ko gre za redno vzdrževanje otroškega avta na akumulator je pomembno tudi redno preverjati električne komponente. Če že od daleč lahko vidite delovanje luči in slišite radio to še ni dovolj.

Redno preverite stanje vseh konektorjev, ki povezujejo električne komponente. Če opazite kakšne znake rje, če je barva konektorja spremenjena takoj ugotovite razlog in rešite težavo. Slab stik na konektorjih lahko pomeni pregrevanje in odpoved komponent. Prav tako preverite kable, stikala in druge električne povezave ter se prepričajte, da so dobro priključeni in brez poškodb.

Redno tudi preverite čistost elektronike. Škatlica se običajno nahaja poleg akumulatorja. Ta mora biti čista, da se zagotovi zračnost in ustrezno hlajenje. Če je na njej prah jo ustrezno očistite.

Če opazite kakršnekoli težave ali okvare pri delovanju električnih komponent je priporočljivo takoj ukrepati.

Kako odpraviti morebitne težave z električnimi komponentami?

Žal je tu odgovor za marsikoga neprijeten. Če pride do kakršnih koli težav ali okvar v teh komponentah, je najbolje poiskati strokovno pomoč. Obrnite se na servis, prodajalca ali proizvajalca.

 Serviserji imajo potrebno znanje in izkušnje za diagnosticiranje in popravljanje teh težav. Ti in prodajalec imajo tudi informacije o specifičnostih izdelka ter lahko svetujejo glede morebitnih pogostih težav ali preventivnega vzdrževanja.

Imamo pa tudi dobro novico v tem sklopu. Serviserji ali prodajalec vam največkrat težavo lahko diagnosticira že na daljavo in vam priskrbi ustrezen nadomestni del.

Z vzdrževanjem boste zagotovili dolgo življenjsko dobo

Tudi od vzdrževanja otroškega avtomobila na akumulator bo odvisno kako dolga bo življenjsko doba avta. Z rednim pregledom in vzdrževanjem boste zagotovili, da bo avto vedno v optimalnem stanju delovanja. Preverjajte akumulator in ga polnite, preverjajte tudi polnilnik ter ostale komponente avta in jih po potrebi zamenjajte ali popravite.

Otrok naj otroški avto uporablja v skladu s priporočili proizvajalca ter se izogiba preobremenitvi ali neprimerni uporabi. S tem boste poskrbeli za varnost in zadovoljstvo vašega otroka med vožnjo s svojim ljubkim avtom na akumulator.