Na pohodu so alergije na cvetni prah in simptomi, kot so kihanje, kašljanje, izcedek iz nosu in srbeče oči, so že ali bodo kmalu postali del vsakdneva marsikoga, ki ga mučijo sezonske alergije. Če vas med simptomi alergije najbolj mučijo težave z očmi, imamo za vas preprosto rešitev: uporabo kapljic za oči, ki jih imenujemo tudi umetne solze. Z njimi lahko alergene učinkovito izperemo iz oči in jim omogočimo malce predaha od nadležnih simptomov. V nadaljevanju preberite podrobnosti o senenem nahodu in načinih, kako ublažiti simptome, ki prizadenejo oči.

simptomi alergije na očeh mladega moškega

Kako se lahko s kapljicami za oči borimo s simptomi alergije

Za vse, ki doživljajo simptome alergije na cvetni prah sli senenega nahoda, kot se tudi imenuje, so pogosto težave z očmi posebej nevzdržne. Oči lahko zatečejo, srbijo, neredko pa se pojavlja tudi izcedek, ki je ponavadi prozoren in lahko precej obilen.

Za te težave lahko uporabljate antihistaminike v obliki kapljic, ki jih vnesete v oko, a nemalokrat precej pomagajo že navadne kapljice za oči, ki iz njih izperejo alergene, ki povzročajo draženje.

V poplavi ponudbe na trgu je včasih težko izbrati najprimernejše kapljice za svoje težave. Vsekakor vam priporočamo, da ste pozorni na sestavine izdelka. Ker boste kapljice uporabljali pogosto, naj bodo popolnoma brez konzervansov, saj lahko ti ob dolgotrajni uporabi škodijo očem in celo povzročajo težave s suhimi očmi.

V uporabo vam priporočamo kapljice Thealoz Duo. Takole jih opisujejo na spletni strani https://www.mojeoko.si/, kjer jih lahko tudi kupite (na voljo so tudi v vseh lekarnah po Sloveniji):

  • s trehalozo – naravnim disaharidom, ki ščiti celice na očesni površini pred umiranjem oz. propadom v suhem okolju;
  • s hialuronsko kislino – naravnim polisaharidom, ki je sicer prisoten v očesu ter vsebuje vodo za nego in vlaženje očesne površine;
  • edine na trgu s kombinacijo hialuronske kisline in trehaloze: dolgotrajno negujejo očesno površino;
  • nudijo bioprotekcijo: ščitijo, vlažijo in obnavljajo površino oči;
  • so hipotonične: še dodatno ugodno delujejo na vlažnost oči.

s simptomi alergije na cvetni prah se ženska bori s pomočjo kapljic za oči

Kapljice za oči Thealoz Duo lahko uporabljate kadarkoli začutite, da se simptomi alergije začenjajo, in na ta način izperete alergene iz oči. Najverjetneje boste začutili takojšnje olajšanje, ki bo trajalo, dokler ne bodo v oči alergeni znova zašli.

Kako se simptomi alergije na cvetni prah sploh pojavijo

Če ste alergični na cvetni prah, to pomeni, da drobna zrnca peloda vaše telo prepoznava kot nevarno snov in sproži alergijsko reakcijo oz. imunski sistem reagira drugače, kot bi moral. Brani se pred snovmi, ki so v resnici popolnoma nenevarne. Pri alergikih na cvetni prah se imunski sistem odzove s senenim nahodom ali astmo. Pri tem telo izloča več histamina, ki povzroča tipične simptome alergije. Če vas zanimajo podrobnosti boja proti simptomom senenega nahoda oz. alergije na cvetni prah, preverite članek na povezavi.