Kdor se je spomnil kolesu dodati električni motor, si zasluži nagrado za takšno inovacijo. Električna kolesa so vedno bolj priljubljena izbira prevoznega sredstva namesto osebnega avtomobila. 

na sliki je besedilo prednosti električnega koledsa, ter gospa ki se vozi na električnemu kolesu po mestu  

 

 

Kaj je električno kolo? 

Ko nekdo sliši pojem električno kolo, je lahko prva misel, ki jo oseba dobi,, skuter ali električni motocikel – ampak v resnici sta drugačna kakor električno kolo. 

 

Predstavljajte si običajno kolo, nato pa mu dodajte več električnih komponent kot so:

  • motor
  • baterija in 
  • krmilnik 

 

Vse je brezhibno integrirano v zasnovo električnega kolesa.. Zgoraj naštete komponente so osnova vseh električnih koles na trgu!

 

Tukaj se lahko poraja vprašanje: Kako pa sploh deluje električno kolo?

Električna kolesa uporabljajo motor za pomoč pri premikanju pedalov, zaradi česar je vožnja s kolesom manj obremenjujoča.

 

Nekatere zasnove omogočajo, da se kolo premakne naprej z lastno močjo motorja, druge pa potrebujejo vašo pomoč pri poganjanju pedal.

 

Električna kolesa poganjajo in upravljajo tako kot navadno kolo. Na splošno bo tudi električno kolo uporabljalo iste dele. 

 

Električne komponente v ogrodju kolesa povečajo  človeško moč, je pa ne more popolnoma nadomestiti. Zaradi tega so ovire, kot so hribi in čelni veter, lažje obvladljive in vam omogoča, da potujete dlje, ne da bi se tako utrudili in hkrati razbremeni vaše sklepe in kolesa pri poganjanju. 

 

4 prednosti električnega kolesa

V zgornjem poglavju smo si pogledali kaj sploh pomeni pojem električno kolo. Sedaj pa preidimo na temo kaj so prednosti izbire električnega kolesa. 

 

Ker je prednosti kar veliko in bi lahko o njih govorili v nedogled smo jih skrčili v 4 pomembne točke: 

 

  1. Odlična alternativa avtomobilom

Električna kolesa kolesarjenje naredijo bolj dostopno do različnih oseb. To jih lahko prepriča v izbiro električnega kolesa,namesto osebnega avtomobila, da se izognejo gužvi, ki nastaja v jutranjih končnicah. 

 

  1. So okolju prijazni

Električna kolesa emitirajo manj onesnaževanja na kilometer kot motorji in avtomobili. Električna kolesa porabijo energijo s povprečno stopnjo od 100 do 150 vatov v primerjavi s približno 15.000 vatov pri avtomobilu. Z izbiro električnega kolesa preko avtomobila lahko posledično prispevate k izboljšanju kakovosti zraka. 

 

  1. Olajšajo vožnjo s kolesom 

Motor pripomore k lažjemu poganjanju kolesa v hrobe, klance in bolj grobe terene. Vožnja z električnim kolesom he bolj gladka in zmanjša obremenjenost sklepov. Z njim lahko tudi prevozite večje razdalje z manj odpora. 

 

  1. Izboljšano telesno zdravje

Nekateri morda mislijo, da kolo ni ravno vadba, ker je električno in se z njim manj utrudite. 

Resnica je, da morajo kolesarji tudi s pomočjo motorja še vedno poganjati pedala, kar povzroči kurjenje kalorij. To je odlična kardio vadba, ki lahko pomaga pri izgradnji vzdržljivosti in mišic.

 

Kje kupiti električno kolo?

Vedno več se pojavlja prodajaln in centrov koles, ki ponujajo električna kolesa. Eden izmed teh centrov koles je Elpec e-Bikes. 

 

Elpec e-Bikes je specializiran ponudnik električnih koles priznanih evropskih proizvajalcev. V ponudbi imajo veliko različnih električnih koles va vaše potrebe (od terenskih koles vse do mestnih koles). 

 

Izbirate lahko med rabljenimi in novimi električnimi kolesi. Nudji tudi nakup klasičnega kolesa. Prav tako imajo svoj lasten servis električnih koles in klasičnih koles. 

 

Ne samo, da lahko kupite kolo, če še niste čisto prepričani ali je električno kolo pravo za vas, si ga lahko tudi izposodite in preverite ali vam ustreza. 

 

Ponujajo tudi možnost nakupa, najema, rezervacije servisa kar preko njihove spletne strani. 

 

V svoji ekipi imajo strokovnjake, ki vam bodo z veselje pristopili na pomoč. Tako, da kar oglasite se pri njih in si zagotovite svoje najljubše kolo.